Troense er beliggende på Tåsinge, tæt på Svendborg. Byen ligger ud til sundet og er præget af hyggelige gader med smukke, idylliske og fredede huse fra 1700 tallet. Dette ses specielt i Grønnegade og Badstuen. I Grønnegade finder du Troensehaven, hvor der ind imellem er åben have. Se mere her

 

Gå en tur ad Troense Strandvej. Til den ene side præges de gamle haver af lave hække og smukke gamle frugtræer – til den anden side grænser små lodder med haver og skure mod sundet, som skiller Tåsinge og Thurø.

Øhavsstien, en 220 km lang vandrerute i Det Sydfynske Øhav, går gennem Troense.

Læs mere ved at klikke her

En cykeltur er oplagt. Flere cykelruter passerer byen, prøv fx den naturskønne kærlighedsrute, som tager udgangspunkt i den ulykkelige kærlighedshistorie mellem Sixten Sparre og Elvira Madigan.

Download appen Useeum og gå på lydvandring i Nørreskoven. Vælg Elvira Madigan.

Medbring din mountainbike og prøv:

Mountainbike-spor Skovhuggeren: se her

Svendborg mountainbike-spor: se her

Rød cykelrute på Tåsinge: se her

Lystfiskeri er der masser af muligheder for på Sydfyn. Læs mere om de bedste fiskepladser ved at klikke her.

Spiller du golf, kan du her læse mere om baner for både øvede og begyndere her.

Se meget mere om Tåsinge på visittaasinge.dk  

Til byen hører Bregninge kirke, hvor en tur i kirketårnet giver en fantasisk udsigt udover øen og Svendborgsund. Ved kirken finder du også det lille Tåsinge museum.

Læs mere ved at klikke her

Fortsæt gennem Troense ad Slotsalléen. Her ligger Valdemars slot opført af Christian d. 4. i 1639-44. Vi afventer, at de mange dejlige aktiviteter åbner igen.

Læs mere ved at klikke her